Printvriendelijke versie

Het doel was steeds om een golfervaring te creëren die aanleunt bij de typische (inland)linksbanen. Een links wordt gekarakteriseerd door een glooiend landschap, duinen en de struis- en roodzwenkgrassen die van nature een schrale, droge bodem verlangen. Hoge rough en diepe bunkers zijn obstakels die overwonnen moeten worden. Door het gebrek aan bomen en een ligging aan de kust, is de nooit aflatende wind ook een belangrijke factor. De uitdroging en verkleuring in droge periodes is inherent aan een linksbaan. Dit in schril contrast met andere types golfbanen (denk Augusta) waar vele bomen, donkergroene fairways, greens en netjes getrimde tuinlandschappen in de rough het beeld uitmaken.

 

Dat laatste is een beeld dat in België zeer bekend is. Koksijde biedt een totaal andere ervaring: een baan die “Lean and Mean” is. Minimale bemesting en weinig irrigatie moeten zorgen voor bleke, soms zelfs gele fairways and semi-rough. Hoge grassen in de rough met nauwelijks bomen bepalen mee het uitzicht. De snelle, glooiende greens worden verdedigd door diepe bunkers. Vergeleken met de vele parkbanen die België rijk is, kan een linksbaan soms een “slordige” indruk geven. Voor de liefhebbers biedt het echter de ultieme golfuitdaging om zo’n baan te bedwingen.

Bekijk hier de website van Jeremy Pern.

Share
/

  Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3161 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).